Calitatile nutritionale ale germenilor pantru pasari,papagali si nu numai chiar pentru dumneavoastra insasi deoarece daca acestia fac bine tuturor este cam multa munca pentru a obtine acesti germeni numai pentru papagalii, pasari asa ca puteti sa ii impartiti cu acestia.
In america acestia sunt foarte populari si sunt consumati pe post de salata acesti germeni au aparut si in supermarketurile de la noi dar pentru 150 de ml pretul este cam piperat aproximativ 2 euro cu toate ca sunt conservati si nu proaspeti.
Germenii contin o concentratie mare de substante nutritive antioxidante cum ar fi vitamina A, C, E si B.( procentul vitaminelor B creste in germeni de aproximativ 2000 ori). Antioxidantii care protejeaza impotriva radicalilor liberi - molecule instabile care produc oxidare si imbatranire, deteriorarea tesutului celular.Germenii contin, de asemenea, toate mineralele inclusiv seleniul si zincul, atat de necesare, plus bioflavonoide, toti aminoacizii liberi, enzime antioxidante, clorofila si fibre. Germenii pun la dispozitie 2 elemente antiimbatranire - ARN si ADN care se gasesc doar in celulele vii.Organismul absoarbe mult mai eficient substantele nutritive din germenii vii, decat din alimentele nutritive, deoarece corpul recunoaste germenii ca fiind alimente.Pe langa, continutul enorm de vitamine, germenii reprezinta cea mai buna sursa de oligominerale, alaturi de algele marine dulse si nori. Majoritatea germenilor au un continut foarte mare de calciu, magneziu, germaniu, fibre precum si seleniu, mangan, crom, zinc si multe altele. Mineralele din germeni sunt chelate, ceea ce inseamna ca se afla intr-o forma usor digerabila, si deci, mai usor de absorbit de catre organism.In cadrul unui studiu foarte important, cercetatorii A.M. Maiser si A. Poljakoff-Mayer de la Universitatea Hebrew au descoperit ca germenii micsoreaza cantitatea sau chiar elimina elementele nedorite ce apar uneori in mod natural in alimente, cum sunt fosfatii sau o substanta numita phytin. In acelasi timp, insa, conform acestui studiu, germenii cresc nivelul elementelor folositoare cum sunt: fosforul, lecitina si fosfolipidele, care ajuta la asimilarea si tranportul acizilor grasi esentiali, imbunatatind metabolismul grasimilor, reglarea colesterolului si a hormonilor, functionarea creierului si reproducerea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu