joi, 18 februarie 2010

TRANSFORMARILE APARUTE IN TIMPUL GERMINARI IN SAMANTA. -Legatura enzimica a germenilor. - Legatura proteica a acestora.

TRANSFORMARILE APARUTE IN TIMPUL GERMINARI IN SAMANTA. Fiecare samanta care incolteste contine energie nutritiva si microbiologica, precum si forta vitala necesara pentru a da nastere unei plante mature. Odata cu inmuierea semintei - unul dintre pasii necesari germinarii - se dezvolta toate elementele benefice. De exemplu, procesul de inmuiere a semintei activeaza eliberarea unor enzime aditionale, care de astfel ar fi fost inactive in samanta respectiva.
-Legatura enzimica a germenilor fata de semintele oferite spre hranirea pasarilor, papagalilor nostri.
Cel care a facut legatura intre enzime si germeni a fost Szekeley, in studiul sau despre alimentatie. Pentru a ne intari sanatatea, trebuie sa consumam alimente vii care contin enzime active. Germenii sunt alimente vii fundamentale, care detin cele mai bogate resurse de astfel de enzime active. Activitatea enzimelor se afla la cota maxima in stadiul de germinatie, cand planta incepe sa incolteasca. Dr. Gabriel Cousens, in cartea sa "Spiritual Nutrition", subliniaza faptul ca germinatia si incoltirea cresc nivelul enzimelor de 6-20 ori, in functie de planta in cauza.
-Legatura proteica a germenilor fata de alte alimente oferite drept hrana pentru pasari,papagali de companie.
Profesor de biochimie nutritionala la universitatea Puget Sound, dr. Jeffrey Bland a aratat ca aproximativ 6 cani de germeni ar putea suplini aportul nutritiv zilnic recomandat pentru un adult obisnuit. Dr. Bland a concluzionat ca germenii reprezinta o forma "mai eficienta, mai sanatoasa (si cu siguranta mai ieftina) de proteine decat conventionala proteina animala sau decat alte tipuri de proteine vegetale. Cercetatorii de la Universitatea Purdue, Departamentul de Botanica si Patologia plantelor, au descoperit ca germenii de porumb contin in concentratie mare 2 aminoacizi esentiali: lizina si triptofan, ambii construind depozite pentru proteine. Cercetatorii au conchis ca germenii pot constitui alimente cu valori proteice de calitate inalta pentru consum. In cadrul unui alt studiu, dar la aceeasi universitate, dr. C.Y. Tsai a descoperit ca germenii, in general, mentin un nivel superior de proteine. S-a dovedit ca, in unele cazuri, concentratia proteica a anumitor germeni depaseste 25%,find o valoare foarta ridicata in aceasta ecuatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu