joi, 18 februarie 2010

Obtintrea germenilor - metode si semintele indicate pentru germinare. In vederea hraniri pasari, papagalului dumneavoastras.

-Cum se obtin germeni.
Puteti obtine germeni acasa, cu usurinta din seminte. Tot ce va trebuie este un borcan, niste seminte sau boabe, apa proaspata, o bucata de tesatura din bumbac.Pasul 1. Clatiti bine semintele, asezatile intr-un borcan si acoperitile cu cativa cm de apa. Acoperiti totul cu bucata de tesatura din bumbac sau panza, fixat pe gura borcanului cu ajutorul unui elastic si lasati-le peste noapte intr-un loc calduros si intunecat. Pasul 2. A doua zi clatiti semintele cu apa rece, scurgetile bine de apa pentru a nu putrezi, ducetile iar la intuneric. Repetati acest procedeu de 2 ori pe zi, pana cand semintele incep sa incolteasca. Pasul 3. Apoi asezati borcanul pe un pervaz luminat pentru a le oferi un plus de energie, oferiti spre consum sau pastrati-i intr-un recipient inchis ermetic in frigider. Germenii pot fi pastrati in frigider timp de 2-3 zile.
-Semintele indicate pentru germinare in vederea hraniri pasarilor, papagalilor
Toate semintele cunoscute care nu au suferit unele modificari ( nu au fost inghetate sau prajite ) in prezenta unor conditi favorabile germinarii vor incolti, dar spre a le putea oferi pasarilor,papagalilor nostri ar trebui sa eliminam semintele care sunt invelite intrun invelis tare cum ar fi floarea soarelui,semintele de dovleac sau nucile etc deoarece aceste invelisuri prelungesc perioada de germinare dar si favorizeaza aparitia mucegaiurilor pana in perioada incoltiri acestora din aceste motive este indicat sa folositi urmatoarele seminte: Susan, lucerna, mustar, ridiche, hrisca, trifoi, mei, grau, secara, porumb, orez, ovaz, orz, amarant, migdale, alune de padure, fistic, linte, fasole, naut, soia, mazare, grau, orz, ovaz, etc.
Se subantelege ca semintele de dimensiuni mari vor fi oferite pasarilor, papagalilor de dimensiuni mari nu celor de trei ori mai mari decat aceste seminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu