joi, 18 februarie 2010

Semintele folosite in nutritia papagalilor, pasarilor de companie.

-Semintele folosite in nutritia papagalilor, pasarilor de companie.
Definitie, tipurile de seminte folosite in hranirea pasarilor, papagalilor de companie.
Samanta; def dex. Parte a plantelor superioare ( închisă în fruct ) care conţine embrionul şi din care în condiţii prielnice se poate dezvolta o nouă plantă.
- Semintele coapte, verzi sau incoltite ( germinate ) sunt sunt principala sursa de hrana a pasarilor cu exceptia celor rapitoare. Esentiala pentru sanatatea si dezvoltarea pasarilor este calitatea semintelor consumate cat si varietatea tipurilor de seminte, cat si a celorlalte alimente consumate de pasarile noastre de companie. De acea este recomandat ca inainte sa se ofere spre hranire acestea sa fie testate ca nu cumva sa fie alterate, mucegaite sau rancezite in cazul celor care contin uleiuri in compozitia lor.Varietatea tipurilor de seminte consumate este de o importanta vitala deoarece acestea contin fiecare in compozita propie diverse vitamine, proteine, aminoacizi, uleiuri vegetale si alte substante nutritive.
Cel mai indicat este ca principala sursa de hrana pentru mici dumneavoastra prieteni sa o achizitionati din magazinele de specialitate si acea care contine o gama variata de seminte nu numai cateva feluri aceasta insemnand un cost usor mai ridicat dar nesemnificativ in comparatie cu impactul pe care il va avea in buna crestere a micutilor nostri prieteni.
Graminee - cereale si ierburi, semintele care provin din aceasta categorie, si care se folosesc in alimentatia pasarilor,papagalilor de companie.
Ierburile: Gramineele necultivate , numite în mod obişnuit “ ierburi ”, se regasesc pe aroape toate suprafetele terestre şi constituie hrana multor animale si pasari salbatice dar si domestice.
Cerealele: sunt acele tipuri de ierburi care cultivate in timp, prin selectia umana, si si oferirea tuturor conditilor necesare de dezvoltare au evoluat in mii de ani si pe care astazi noi le cinoastem sub denumirea de cereale. Acestea sunt folosite in alimentatia umana dar tot o data sunt oferite spre consum si animalelor si pasarilor domestice in vederea cresteri acestora si consumari ulterioare a acestor animale si pasari. Sau cresterea acestor animale si pasari animale de companie sau de decor ( pentru frumusetea acestora ).
O alta alternativa la germeni este hrana vie, care di acestea o veti oferi ca si un supliment nutritiv pasari papagalului dumneavoastra numai voi puteti decide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu